Sijoitusperheenä toimiminen


Silloin tällöin kaipaamme sijoituskoteja lupaaville kasvateille. Sijoitusperheen tulisi olla yhteistyökykyinen, luotettava ja valmis joustamaan tarpeen vaatiessa. Eri kasvattajilla on eri käytäntöjä, mutta tässä lyhyesti mitä tarkoittaa sijoitusperheenä toimiminen.

Sijoituskissalla tarkoitetaan kissaa, joka asuu luonasi omassa rakkaassa kodissaan. Kissa on kuitenkin kasvattajan nimissä/omistuksessa niin kauan, että on tehnyt sovitun määrän pentueita. Sopimuksen täytyttyä kissa siirtyy sijoituskodin omiin nimiin leikkauksen jälkeen. Kissasta maksetaan varatessa varausmaksu, joka palautuu tässä vaiheessa.

Sijoitusperheen tulisi huomioida:

Naaraskissa:

  • Naaraskissan kiima saattaa alkaa hyvinkin varhaisessa vaiheessa. Tällöin tulisi varautua kissan huuteluun ja meluamiseen.
  • Kiimat saattavat tulla niin yllättäen, että astutuksen toteuttamiseksi kissa voi saada varsin vauhdikkaan lähdön sulhasen luokse tai sulhanen saapuu naaraan luokse. Uros saattaa olla myös merkkailija tyyppiä, joten tulisi varautua sijoittamaan kaksikko niille sopivaan tilaan.
  • Naaraskissa synnyttää kasvattajan luona tai sijoituskodissa. Käytäntö sovitaan sijoitussopimusta laadittaessa.
  • Naaraskissan synnytyksessa voi joutua olemaan apuna ja eläinlääkärin sekä kasvattajan puhelinnumero täytyy olla hyvissä ajoin selvillä hätätilanteen sattuessa.
  • Kasvattajan kanssa avoin informaatio odotus/synnytys/pentuajalta suotavaa.
  • Kissan synnyttäessä sijoituskodissaan kasvattajana minä huolehdin pentuihin liittyvistä kuluista, kuten ruoka, kissanhiekka ja lääkärikulut.

Uroskissa:

Välillä toivomme myös sijoituskoteihin poikakissoja. Tässä huomioitavaa on se, että itse en kasvatuksessani käytä urosta kuin 1-3 kertaa. (Jos on ulkomailta tuotu, sitä käytän mahdollisesti enemmän kuin edellämainitsemani.)

  • Uroskissan ollessa kyseessä täytyy olla kärsivällinen mahdolliselle teini-iän merkkailulle ja huutelulle.
  • Kasvattaja voi toivoa urosta naaraan luokse nopeallakin varoitusajalla.

Kasvattaja on tukena koko prosessin ajan. Yksityiskohdista sovitaan ja keskustellaan tilanteesta riippuen.

Lue lisää alla olevasta linkistä:

https://www.kissaliitto.fi/2016/sijoituskissaopasSoile Hietarinta / 050-3024511 / cisciscats@gmail.com
CiscisCats
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!